Ervaring

Anja Krabben

Ervaring met schrijven, met boeken en tijdschriften uitgeven, dat heeft Anja Krabben.  Haar specialisme: dood en begraven. Ervaring met schrijven over begraafplaatsen is ruimschoots aanwezig.

  • Tussen mei 1994 en mei 2001 was ze hoofdredacteur van Doodgewoon, kwartaal(publieks)tijdschrift over de dood.
  • Vanaf maart 1999 is ze hoofdredacteur van vakblad De Begraafplaats. In 1999 heeft ze in opdracht van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, het professionele vakblad, dat tot die tijd in de vorm van een gestencilde nieuwsbrief verscheen, vorm en inhoud gegeven.
  • Ze schreef 10 boeken en werkte mee aan twee catalogi.

 

Anja Krabben heeft samen met Roy de Beunje in 2010 Stichting ThemaTijdschriften opgericht. Doel van de stichting is het uitbrengen van thematische tijdschriften ter verrijking van kennis op het gebied van cultuur, samenleving en wetenschap. Er verschenen 19 ThemaTijdschriften, die op 1 na nog allemaal verkrijgbaar zijn.

Eind 2012 verschenen twee ThemaTijdschriften over begraven en begraafplaatsen:

BEGRAVEN is zo gek nog niet en De Nieuwe Ooster.

 

NRC schreef over De Nieuwe Ooster:

'Het klinkt misschien saai, een blad over één begraafplaats, maar dat valt eigenlijk wel mee. [...] Als je het onderwerp maar goed aanpakt. En dat is in dit ThemaTijdschrift gedaan. Het geeft een fijne mix van reportages, weetjes, geschiedenis en interviews. [...] Het interessants is het kijkje achter de schermen: drie dagen meelopen op De Nieuwe Ooster. (Auteur: Anja Krabben) 'Het wordt een rustige dag. Er staan  'slechts' vijf uitvaarten op het programma.' Het is soms net een docusoap: 'De verwarming doet het niet. Daar hebben gisteren twee diensten last van gehad. En dan een schok, als we met de verslaggever en de man die de ovens bedient in de ovenruimte zijn. 'Plotseling zegt hij: "Wil je eens zien hoe het er van binnen uitziet?" Natuurlijk ben ik nieuwsgierig. En hij opent de rechter ovendeur, ik zie vuur en enkele ribben, en verder niets'

Lees hier de hele reportage:

Een dag op DNO
PDF – 11.4 MB

 

Er zijn in totaal tot nu toe 19 ThemaTijdschriften verschenen. Met heel diverse onderwerpen.

 

Op 1 na zijn ze allemaal nog te bestellen. Dat kan hier.