Vertel het verhaal van uw begraafplaats

Begraven gebeurt steeds minder en (papieren) boeken worden steeds minder verkocht.
Boeken over begraafplaatsen kunnen dus alleen maar gedoemd zijn om nauwelijks te verkopen.

Zou je denken.

Dat blijkt toch anders te zijn. Boeken over één begraafplaats verkopen zelfs redelijk tot goed.
En in combinatie met regelmatig een rondleiding over de begraafplaats, gaat de verkoop nog beter. Misschien ook iets voor u?

 

Toon hoe mooi en bijzonder uw begraafplaats is!

In de vorm van een met zorg uitgegeven boekje.
Elke begraafplaats heeft iets bijzonders. Dat kan van alles zijn. Oude graven, artistieke grafstenen, bijzondere symboliek, opvallende of poëtische teksten, bekende overledenen, een eeuwenoude beuk, een unieke graftrommel of een mooie calvarieberg. Toon wat uw begraafplaats bijzonder maakt.

Een begraafplaats maakt onderdeel uit van een gemeenschap, een dorp of een stad, waarvan de geschiedenis op de begraafplaats is terug te vinden. Vertel het verhaal van uw begraafplaats.

De geschiedenis, de grafarchitectuur, bijzondere flora en fauna en de daarbij behorende verhalen zijn het waard vastgelegd te worden. In tekst en beeld. In een mooi uitgegeven en handzaam boekje, als een kleinood, dat makkelijk mee te nemen is, zodat het ook ter plekke dienst kan doen als gids.
Stichting Eindelijk maakt, speciaal voor u, zo'n waardevol document over uw begraafplaats.
Licht de stenen en vertel het verhaal van úw begraafplaats.

In deze tijd van afnemend begraven (steeds meer mensen laten zich cremeren) is dit een mooie manier om op een positieve manier aandacht voor uw begraafplaats te genereren. Zorg dat mensen de weg weer naar u weten te vinden.

 

Wat bieden wij?
Een handzaam boekje met bijzondere verhalen over uw begraafplaats. Helder en verhalend geschreven, voorzien van sfeervolle fotografie en stijlvol vormgegeven.

Een boekje van 72 pagina’s, in het formaat 12 x 17 centimeter en afgewerkt met een dubbele omslag, gedrukt in een oplage van 500 exemplaren kost € 8.000,-.

Alle 500 boekjes zijn voor u, die kunt u vervolgens verkopen voor de prijs die u zelf bepaalt, op de begraafplaats en in boekhandels bij u in de omgeving. Als u wilt kunnen wij u daar ook bij helpen: opstellen van een persbericht, contact leggen met winkels et cetera.

Uiteraard is elk ander formaat, een hardcover, een andere oplage en een aangepaste vormgeving mogelijk. Dat leidt tot een andere prijs.

 

Hoe gaan wij te werk?
In een gesprek vooraf met u, de eigenaar en/of beheerder van de begraafplaats, wordt bepaald wat centraal komt te staan in het boekje: de geschiedenis van de begraafplaats, de architectuur of juist het groen. En welke vorm het krijgt: wordt het een sfeerreportage, een cultuur-historisch verhaal of gaat de tekst vooral uit interviews bestaan? Het kan ook om een combinatie van meerdere onderwerpen en vormen gaan. Wij adviseren, u bepaalt.

 

Er zijn inmiddels drie boekjes verschenen, over De Essenhof in Dordrecht, de Westerbegraafplaats en Enschede en Bosdrift in Hilversum. Geïnteresseerd? Desgewenst kunnen wij u gratis één van deze drie boekjes toesturen. Bel: tel. 0646 124 803

Of:

In 2016 verscheen Essenhof, voor altijd in mijn hart in een eerste druk van 1.000 exemplaren. Enkele maanden later verscheen een tweede druk van 500 exemplaren. Pauline Harmsen, directeur van de Essenhof: 'Het boekje is een must have geworden!'

De Essenhof zet het boekje in als een stijlvol en effectief pr-middel voor de begraafplaats.

 

Eind mei 2021 verscheen 'Als iets liefs je verlaat, blijft altijd nog de liefde', over de 100-jarige Westerbegraafplaats in Enschede.

In november 2021 verschijnt Bosdrift leeft weer over begraafplaats Bosdrift in Hilversum.

 

Recensie van Essenhof, voor altijd in mijn hart in magazine de Terebinth, tijdschrift voor funerair erfgoed: