Op studiereis - Verhalen uit het onderwijs

van Koos Dubbelman

Het imago van de docent is aan slijtage onderhevig. De beloning is te laag, de werkdruk hoog, docenten zijn saai, ruiken naar krijt en praten te veel … Geen wonder dat er een tekort dreigt. “Docent word je als je niets anders meer kan.” Is het werkelijk alleen maar kommer en kwel?

Koos Dubbelman beschrijft in Op studiereis hoogte- en dieptepunten in twintig jaar lesgeven. Het onderwijs blijkt allerminst saai, al zijn er grote uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Lesgeven omvat veel meer dan het doorgeven van kennis.

Het naderende pensioen, waar hij allerminst naar uitzag, was voor Dubbelman de aanleiding voor dit boek. Een bonte stoet aan belevenissen komt langs. De pittige coronajaren natuurlijk, indringend contact met studenten, onderwijsvernieuwingen, de studiereizen met eerstejaars waarop geen seconde gestudeerd wordt …

 

Paperback / ISBN 9789080830363 / € 19,50 / 232 p.

Koos Dubbelman (1955) richtte theatergroep Werktuig op die hij 19 jaar lang leidde. Hij publiceerde kinderverhalen, romans en schreef voor tv en theater. Was tot zijn verplichte pensioen werkzaam als coach en docent communicatie bij Leisure & Event Management bij Hogeschool Inholland.