Lezers en anderen over Een huis in de Eifel


Reactie plaatsen

Reacties

Edwin Verheijen
4 jaar geleden

Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen, terwijl we in de aankoop van ons huis in de Vulkaneifel zaten. Inmiddels eigenaar van een mooi huis, en ga graag alle tips en info beleven de komende jaren. Een aanrader!

Pernella Rooijackers
4 jaar geleden

Ik vind dit boek een must have voor mensen die een huis willen kopen in de Eifel. Ook voor mensen die hier al wonen een aanrader.
Wij wonen hier nog niet heel lang (bijna drie jaar en nog geen dag spijt) en ik vond vooral de verhalen m.b.t. de opgedane ervaringen/gebruiken/tradities erg leuk om over te lezen, vooral omdat het zo herkenbaar is. Voor de nieuwkomers juist erg handig om vooraf te weten. Ook nog weer nieuwe info opgedaan op allerlei gebied. Leuk om de ervaringsverhalen van andere emigranten te lezen. Daarnaast vind ik het lekker weg lezen.

AP
4 jaar geleden

Dank voor uw snelle afhandeling van mijn bestelling van het Eifelboek, ik heb het boek in goede orde mogen ontvangen. Ik heb inmiddels ook kennis genomen van de inhoud van uw boek en kan u melden dat u wat de inhoud betreft gelijke tred heeft gehouden met de wijze waarop u het boek heeft vormgegeven. Het boek heeft mij leesplezier verschaft en de mooie gebonden uitgave kan menig uitgever tot voorbeeld dienen.
Met hartelijke groet, AP

Marie-Louise Meuris
5 jaar geleden

Ik wil ook in de Eiffel wonen! Ware het niet dat ik al mooi woon in het noordoosten van Friesland. Maar had ik maar zo'n boek gehad toen ik hier pas kwam wonen, dat had me erg geholpen. Ik heb Huis in de Eiffel met heel veel plezier gelezen. Vlotgeschreven, met kennis van zaken, is het een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een redelijk geprijsd huis in een landelijke omgeving. En daar meer over wil weten. Ook als het niet de Eiffel is. Maar als ik ga verhuizen, dan kom ik meteen die kant op!

Gert en Gerrie Stuurman
5 jaar geleden

Dit boek onlangs cadeau gekregen van vrienden. Het is een erg leuk boek, herkenbaar voor Nederlanders die er een huis hebben en informatief voor degenen die er een huis willen gaan kopen. Op een leuke manier krijg je o.a. informatie over de geschiedenis, natuur, cultuur en tradities van de Eifel. Echt een aanrader!

Marjan
5 jaar geleden

Dit leuke boek heb ik in één teug uitgelezen. Zo herkenbaar en tegelijkertijd leerde ik ook weer nieuwe dingen over de Eifelers. Mijn ouders hadden 17 jaar een vakantiehuisje op een vakantiepark in de Eifel. Toen ze graag iets groters en meer privé wilden, hebben ze een huis in de Vulkaneifel gekocht. Dat gebied vinden we zelfs nog iets mooier. In het boek van Anja worden beide, voor ons bekende, gebieden beschreven. Zo herkenbaar en zo leuk beschreven. Het boek bestaat uit losse fragmenten en toch leest het als één verhaal. De Eifel is een heerlijk gebied om te fotograferen. We gaan dus zeker eens op zoek naar de plaatsen die Anja beschrijft. Hoewel het geen reisgids is, wordt je toch nieuwsgierig naar de plaatsen waarover ze schrijft, zeker als je het gebied een beetje kent. Ook de verhalen over een eigen huis en alle perikelen die daarbij horen waren heel herkenbaar. Echt een aanrader voor iedereen die van de Eifel houdt.

Paul
5 jaar geleden

Het boek ' Een huis in de Eifel' kreeg ik vlak voor Kerstmis van vrienden die al een huis met een prachtige tuin in de Eifel hebben. Ze staan zelfs afgebeeld in het boek. Ook wij zijn van plan om naar de Eifel te verhuizen en daar onze levensavond door te brengen. Het boek is zeer onderhoudend en informatief tegelijk. Anja heeft een heerlijke schrijfstijl, je kijkt over haar schouder mee en je deelt haar enthousiasme, verwondering en verbazing. Dit boek heeft ons verlangen naar de Eifel alleen maar doen groeien!

koos
5 jaar geleden

Wat een heerlijk boek! Informatief, een vrolijke toonzetting en zo beeldend dat ik de Eifel kan zien.
Krabben beschrijft in een open, soepel leesbare stijl allerlei wetenswaardigheden over de Eifel. Het blijkt een gebied met bijzondere verrassingen. En nog niet overspoeld door toeristen - al zou dit boek daar verandering in kunnen aanbrengen.
Prachtig!

G.de Mol
5 jaar geleden

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Het is levendig geschreven. Voor degenen die ook een tweede huis in het buitenland hebben komen bekende zaken voorbij, zoals omgang met de buren, het al dan niet er-bij horen, de taal en het landschap. Maar ook voor anderen is het lezenswaardig omdat het veel vertelt over de omgeving en de geschiedenis ervan. Daarom is het ook te gebruiken als een reisgids voor diegenen die eens een kijkje willen nemen in de Eifel. Hetgeen aan te raden is.
Kortom, prima boek!

Gerbrand Bakker over Een huis in de Eifel in Trouw.


Mail aan Stichting Eindelijk, 14 mei 2022

Rondkijkend in de bibliotheek in Dordrecht kwam ik toevallig uw boek Een huis in de Eifel tegen. Ik heb het geleend en thuis (bijna) in één adem uitgelezen.

De reden is dat ik in de omgeving die u beschrijft ook bekend ben. Mijn moeder is geboren in Prüm. Ik ben geboren in Nederland, maar sinds mijn geboorte (1950) kom ik heel vaak in Prüm en van daaruit in een groot deel van de Eifel.

Veel van de plaatsen en situaties die u beschrijft komen mij zeer bekend voor.

En, en dat wil ik u vooral zeggen, u heeft het allemaal heel juist weergegeven en op prettige wijze opgeschreven.

Het was een genot om uw boek te lezen en om ook op deze manier weer even in de Eifel te zijn.

Met vriendelijke groet,

John van GulikEen huis in de Eifel is een absolute aanrader om te lezen en telkens weer in te zien. Bij liefhebbers van de Eifel of mensen die de Eifel willen leren kennen, mag dit boek eigenlijk niet ontbreken op de boekenplank!

- Henry Borghuis van eifelinfo.nl


'Dit leuke boek heb ik in één teug uitgelezen. Zo herkenbaar, en tegelijkertijd leerde ik ook weer nieuwe dingen over de Eifelers.'

 

'Het is een boek dat vooral uitstraalt: dat zou ik ook wel willen! Zeker een aanrader om te lezen en misschien reis je daarna je eigen droom achterna.'

 

'Het boek is ook te gebruiken als een reisgids voor diegenen die eens een kijkje willen nemen in de Eifel. Hetgeen aan te raden is.

 

'Op een leuke manier krijg je o.a. informatie over de geschiedenis, natuur, cultuur en tradities van de Eifel. Echt een aanrader!'

(Recensies op bol.com)


Mail aan Stichting Eindelijk, 19 jan 2022

Ik wil u laten weten dat ik met enorm veel plezier uw boek “Een huis in de Eifel” heb gelezen. Wij kregen het bij de koop van ons huis van de vorige (Nederlandse) eigenaar. Wat een hoop herkenbaars stond er in. De zoektocht, de andere manier van kopen en de gebruiksaanwijzingen bij de omgang met makelaars. Wij kochten een huis bijna aan het einde van Ramscheid, een heerlijke blokhut met een prachtig uitzicht, vlakbij het bos. Fantastisch wandelen hier, we kunnen alle kanten op.

Ook de andere verhalen heb ik met plezier gelezen, over de mensen , gewoontes en de historie, mooie plekjes om zeker in de toekomst te gaan verkennen. Dank voor deze leuke en informatieve verhalen. Vriendelijke groet, Liesbeth


Begraafplaatsboeken en -boekjes

 

Recensie in magazine de Terebinth, tijdschrift voor funerair erfgoed: