Winkel

Dieren - Begraafplaatsboekje 1

45 mooie, rare, ontroerende foto's van dieren op de begraafplaats. Levende dieren, van vlees en bloed, en dieren van plastic, steen of pluchen. ‘Wereldlijke’ dieren en ‘religieuze’ dieren. En vreemde eenden in de bijt.

48 pagina's, 13,5 x 10 cm. Prijs: € 7,95.

 

45 beautiful, strange or moving photos of animals in the cemetery. Living animals, of flesh and blood, and animals made of plastic, stone or plush. Worldly' animals, 'religious' animals and odd animals.

48 pages, 13.5 x 10 cm. Price: € 7.95.@Tombnails - Begraafplaatsboekje 2

 

Dramatische begraafplaatsfoto's van tafofiel Banu. Banu bezoekt en fotografeert begraafplaatsen en plaatst de foto’s op haar Instagram-account @tombnails. En nu zijn er 45 vereeuwigd in dit bijzondere begraafplaatsboekje.

48 pagina's, 13,5 x 10 cm. Prijs: € 7,95.

Dramatic cemetery photos by taphophile Banu. Banu visits and photographs cemeteries and posts the photos on her Instagram account @tombnails. And now 45 of them have been immortalised in this special cemetery booklet.

48 pages, 13.5 x 10 cm. Price: € 7.95.


Een huis in de Eifel

Om het weekend rijdt Anja Krabben – met man en kat – vanuit de Randstad naar haar tweede huis in de Eifel en komt drie uur later in een geheel andere wereld aan. Met bergen, Caspar David Friedrich-bossen, vulkaanmeren, prachtige uitzichten, oude kasteelruïnes, heel veel kapellen, steeds meer windmolens, rustige dorpen en vriendelijke mensen, die de deur niet bij elkaar platlopen maar wel samen de Maibaum opzetten en elk jaar de winter verjagen met een groot Burgfeuer.
In het boek beschrijft ze natuur en cultuur, de eigenaardigheden van de inwoners en andere typische Eifeler zaken: een muizenvalmuseum, een sprookjesachtig kasteel dat al meer dan 850 jaar het eigendom is van één familie, pittoreske wijngebieden en vreemde vulkaanverschijnselen. Ze interviewde Nederlanders die in de Eifel wonen en/of werken, in hun eigen watermolen, motorhotel of boerenbedrijf.

208 pagina's, hardcover, veel kleurenfoto's. Prijs: € 19,90.


Lees hier de reacties en recensies van lezers.

 

'De schrijfstijl is prima en op de een of andere manier vormen de hoofdstukken, over heel uiteenlopende onderwerpen, een mooie samenhang, en is dit boek zeker niet alleen voor intimi.'

- Gerbrand Bakker in Trouw

 

Column Gerbrand Bakker

Lees op eifelinfo.nl een verslag van Anja Krabben over de presentatie van de Heimatkalender Bitburg-Prüm 2019, waarin haar verhaal Wie mein Silvester dank zwei Rehen unvergesslich wurdeis opgenomen.

'Ik ben niet zo van de Duitse feestmuziek, maar wel in een Dorfsgemeinschaftshaus in de Eifel. In de Eifel is alles anders, en ga je daarom niet naar het buitenland toe? In dit geval een buitenland dat heel dichtbij is, voor ons slechts 330 km verderop.'


Balsemen ja / nee

Alles over balsemen (thanatopraxie)

‘Wilt u dat uw geliefde overledene een conserverende behandeling ondergaat?’ Tegenwoordig kan die vraag aan u worden voorgelegd. Het kan ook zijn dat de vragensteller c.q. uitvaartondernemer spreekt van balsemen of thanatopraxeren. Heeft u dan enig idee waar hij/zij het over heeft?
Nee?
Dan geeft het boek Balsemen ja / nee u de antwoorden!

In Balsemen ja / nee wordt uitgelegd wat de behandeling inhoudt en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Verder wordt gekeken welke rol het balsemen in de Verenigde Staten (vaker ons voorland) speelt in het uitvaartritueel, wordt in de historie gedoken om te ontdekken waarom in ons land balsemen zo lang verboden was en vertellen thanatopracteurs over hun werk.

Tevens bevat het boek interessante wetenswaardigheden en wordt verteld over rariteiten en hoogtepunten uit de geschiedenis van het balsemen en mummificeren. Het verhaalt o.a. over het meisje Rosalia, de mooiste mummie van de wereld, van de Friese mummies in Wieuwerd en over de bizarre omzwervingen van de gebalsemde Evita Perón.

Balsemen ja / nee heeft 112 pagina’s, bevat 25 foto’s, is mooi uitgegeven met een harde omslag en kost slechts 10 euro.