Reacties

Een huis in de Eifel is een absolute aanrader om te lezen en telkens weer in te zien. Bij liefhebbers van de Eifel of mensen die de Eifel willen leren kennen, mag dit boek eigenlijk niet ontbreken op de boekenplank!

- Henry Borghuis van eifelinfo.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Marie-Louise Meuris
7 maanden geleden

Ik wil ook in de Eiffel wonen! Ware het niet dat ik al mooi woon in het noordoosten van Friesland. Maar had ik maar zo'n boek gehad toen ik hier pas kwam wonen, dat had me erg geholpen. Ik heb Huis in de Eiffel met heel veel plezier gelezen. Vlotgeschreven, met kennis van zaken, is het een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een redelijk geprijsd huis in een landelijke omgeving. En daar meer over wil weten. Ook als het niet de Eiffel is. Maar als ik ga verhuizen, dan kom ik meteen die kant op!

Gert en Gerrie Stuurman
7 maanden geleden

Dit boek onlangs cadeau gekregen van vrienden. Het is een erg leuk boek, herkenbaar voor Nederlanders die er een huis hebben en informatief voor degenen die er een huis willen gaan kopen. Op een leuke manier krijg je o.a. informatie over de geschiedenis, natuur, cultuur en tradities van de Eifel. Echt een aanrader!

Marjan
8 maanden geleden

Dit leuke boek heb ik in één teug uitgelezen. Zo herkenbaar en tegelijkertijd leerde ik ook weer nieuwe dingen over de Eifelers. Mijn ouders hadden 17 jaar een vakantiehuisje op een vakantiepark in de Eifel. Toen ze graag iets groters en meer privé wilden, hebben ze een huis in de Vulkaneifel gekocht. Dat gebied vinden we zelfs nog iets mooier. In het boek van Anja worden beide, voor ons bekende, gebieden beschreven. Zo herkenbaar en zo leuk beschreven. Het boek bestaat uit losse fragmenten en toch leest het als één verhaal. De Eifel is een heerlijk gebied om te fotograferen. We gaan dus zeker eens op zoek naar de plaatsen die Anja beschrijft. Hoewel het geen reisgids is, wordt je toch nieuwsgierig naar de plaatsen waarover ze schrijft, zeker als je het gebied een beetje kent. Ook de verhalen over een eigen huis en alle perikelen die daarbij horen waren heel herkenbaar. Echt een aanrader voor iedereen die van de Eifel houdt.

8 maanden geleden

Het boek ' Een huis in de Eifel' kreeg ik vlak voor Kerstmis van vrienden die al een huis met een prachtige tuin in de Eifel hebben. Ze staan zelfs afgebeeld in het boek. Ook wij zijn van plan om naar de Eifel te verhuizen en daar onze levensavond door te brengen. Het boek is zeer onderhoudend en informatief tegelijk. Anja heeft een heerlijke schrijfstijl, je kijkt over haar schouder mee en je deelt haar enthousiasme, verwondering en verbazing. Dit boek heeft ons verlangen naar de Eifel alleen maar doen groeien!

koos
8 maanden geleden

Wat een heerlijk boek! Informatief, een vrolijke toonzetting en zo beeldend dat ik de Eifel kan zien.
Krabben beschrijft in een open, soepel leesbare stijl allerlei wetenswaardigheden over de Eifel. Het blijkt een gebied met bijzondere verrassingen. En nog niet overspoeld door toeristen - al zou dit boek daar verandering in kunnen aanbrengen.
Prachtig!

G.de Mol
8 maanden geleden

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Het is levendig geschreven. Voor degenen die ook een tweede huis in het buitenland hebben komen bekende zaken voorbij, zoals omgang met de buren, het al dan niet er-bij horen, de taal en het landschap. Maar ook voor anderen is het lezenswaardig omdat het veel vertelt over de omgeving en de geschiedenis ervan. Daarom is het ook te gebruiken als een reisgids voor diegenen die eens een kijkje willen nemen in de Eifel. Hetgeen aan te raden is.
Kortom, prima boek!